Álláskeresői hírek

Új gyártócsarnokot avattak Debrecenben

2019 január 23.

Ötszáz új munkahelyet teremt Debrecenben a német Schaeffler Csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. A cég új gyártócsarnokát ma adták át. Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte.

Az FAG Magyarország Ipari Kft. 1999-ben kezdte meg működését Debrecenben. A Határ Úti Ipari Parkban található központjukban gördülőcsapágyakat és siklócsapágyakat gyártanak, valamint motorelemeket fejlesztenek. A prémium minőségű autóalkatrészeket készítő német cég most tovább bővíti a termelését a városban. A ma felavatott új gyártócsarnok 130 millió eurós beruházással készült el, és 500 embernek ad majd munkát.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Papp László, Debrecen polgármestere, Andreas Schick, a Schaeffler-csoport operatív igazgatója, Rainer Lindner, a Schaeffler-csoport közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai szubregionális vezetője, illetve Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte az új gyárcsarnok átadásán.