Egyéb

Hajdú-Bihari Termék. A mi kincsünk, éljünk vele!

2021 július 27.

Ki ne ismerné azt a jóleső, szerény büszkeséggel telt érzést, mikor a család elismerő gesztusokkal üzen a vacsoraasztalnál: ez igen! És az sem ismeretlen számunkra, hogy a közös étkezéseknek összetartó ereje van. Ötvözzük hát a kettőt, hiszen megyénk helyi termelői által gondosan megtermelt termékeinek különleges íze van, mert kicsit mindannyiunké. És a legfinomabb, mert a legközelebb az áll a szívünkhöz, amit mi magunk termelünk, készítünk el. Hajdú-bihari! Méltán lehetünk rá büszkék, és rá kell jönnünk, hogy nem csak a térkép által, hanem emberileg is közösséggé kovácsolt minket.

Megyénk kiváló adottságokkal rendelkező termőföldjei, kiemelkedő népművészeti hagyományokkal színesített települései, sajátos helyi termékei számos lehetőséget kínálnak. A fentiek tükrében elsősorban Önnek, Kedves Fogyasztó! És nemcsak az egyedi iparművészeti csodák, a kiváló minőségű gasztronómiai alapanyagok és a páratlan ízélmény miatt. Jövőnk szempontjából is sokat tehetünk megyénk termékeinek előtérbe helyezésével. Fogyasztói szokásaink nagymértékben hozzájárulnak bolygónk állapotához. A rövid ellátási láncot kihasználva, kevesebb szállítással kisebb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, nagymértékben óvva ezzel környezetünket.

A helyi termékek Hajdú-Bihar megyei elektronikus kataszterébe való felvétele céljából kérem regisztráljon a következő felületen:

http://hajdubiharitermek.hu/