Egyéb

Megkezdte újabb rendezvénysorozatát a megyei önkormányzat

2022 február 21.

Állásbörzékkel is igyekszik segíteni az itt lakók életminőségén.

A közeljövőben megyeszerte több helyszínen is szervez állásbörzét a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat fejlesztési ügynöksége. Az első eseményt február 17-én tartották Hajdúsámsonban, ahol Antal Szabolcs polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy városuk nyithatja meg a négyállomásos rendezvénysorozatot, mely munkavállalóknak és munkaadóknak egyaránt számos lehetőséget kínál. Mint mondta, a nagy érdeklődést mutatja az a tény is, hogy még az utolsó pillanatban is jelentkeztek vállalkozások a börzére. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében kiemelte, fontos, hogy mindkét fél figyelje a lehetőségeket. A diákokat pedig arra biztatta, merjék kipróbálni magukat különböző területeken és ne éljék meg kudarcként, ha nem találják meg azonnal a rájuk szabott feladatot, hiszen mindenhol tanulhatnak új dolgokat és számos tapasztalattal gazdagodhatnak.

Korbeák György, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője elmondta, hogy az állásbörze-sorozat a „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” keretében jött létre. A programot a megyei önkormányzat a megyei kormányhivatallal és a megyei fejlesztési ügynökséggel konzorciumi partnerségben valósította meg. Az együttműködés általános célja a munkaerőpiaci helyzet javítása.

A megyei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című pályázata keretében valósítja meg a rendezvényeket. A 2016-ban kiírt és idén márciusban záruló kiírásban 1,635 Mrd forint állt rendelkezésre és a pályázat kiemelt célja volt, hogy a megyében élő emberek képzettségi szintje, foglalkoztathatósága javuljon, ezáltal pedig javuljon a vállalkozások termelékenysége, hatékonysága. Ezen célok megvalósításának segítésére jött létre a megyei Paktumiroda, melynek átfogó tevékenysége (vállalkozói adatbázis létrehozása, fórumok szervezése, befektetés-ösztönzési kisfilm készítése, helyi termékek népszerűsítése, társadalmi célú szervezetek ösztönzése stb.) révén bővült a megyei foglalkoztatottság és nőtt a megyében élők képzettségi szintje. A programba összesen 1644 főt sikerült bevonni, ők munkaerőpiaci szolgáltatásban, képzési támogatásban, bérköltség támogatásban, vállalkozóvá válási támogatásban vagy lakhatási támogatásban részesültek. 

A Paktumiroda szerepet vállalt a helyi paktumok (Sárréti, Berettyóújfalu-Derecskei, Dél-Nyírségi, valamint Észak-Hajdúsági paktum) sikeres működésében is. Ennek köszönhetően megyei összesítésben 3558 fő került be a mintegy 4,4 milliárd forint keretösszegű programba. 

Az állásbörzéken mintegy 30 megyei kis- és középvállalkozás mutathatja be tevékenységét és mérheti fel a helyi és térségi munkaerőpiaci lehetőségeket. A látogatók közvetlenül beszélgethetnek, nyíltan kérdezhetnek a cégek képviselőitől, információkat gyűjthetnek a munkaadók elvárásairól, a vállalatok képviselői pedig rengeteg potenciális munkavállalóval találkozhatnak. 

Az állásbörzék további időpontjai és helyszínei: 

2022. február 23. (9.00-15.00)

Berettyóújfalu, Kabos Endre Városi Sportcsarnok 

2022. március. 3. (9.00-15.00)

Hajdúböszörmény, Sillye Gábor Művelődési Központ és Közösségi Ház

2022. március 7. (9.00-15.00)

Püspökladány, Gellér Sándor Sportcentrum 

A belépés mindenhol ingyenes és a hatályos jogszabályoknak megfelelően történik!

https://www.hbmo.hu/HPage.aspx?key=2845