Aktualitások

Több mint húszhektáros ipari területet fejlesztettek Létavértesen


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/clients/client0/web2/web/wp-content/themes/hbm-paktum/functions.php on line 562
2022 június 16.

Befejeződött az ipari terület fejlesztése Létavértesen. A 23 hektáros területen közművesítettek és az utat is kiépítették. A gazdaságélénkítő fejlesztést több mint 300 milliós európai uniós forrásból hajtották végre. Egyelőre hat betelepülő cégnek tudnak területet biztosítani, de szükség esetén tovább bővíthető.

Napelemes kandeláberek szegélyezik az út szélét a létavértesi iparterületen. Ez csak egyike azoknak a fejlesztéseknek, melyeket végrehajtottak itt az elmúlt időszakban.

Egyebek mellett kiépítették a közutat, az elektromos és az ivóvízhálózatot, valamint a szennyvízelvezetést is megoldották. 

– Vályogvető gödrök vannak a területen, és ezért részben fel is lett töltve. Másra nem használható, csak kivett területre, a mezőgazdaságtól ez a terület és az összetétele már nagyon távol áll. Ez az egyik indoka volt, a másik meg az, hogy megpróbáljuk a munkahelyteremtés által az itt élőket itt tartani, minél tovább és minél többeket – mondta Menyhárt Károly, a település polgármestere.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több mint 300 millió forintból alakítottak ki itt ipari terület.

Az átadón Tasó László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy ha munkaerőről van szó, Létavértesnek nemcsak a közvetlen környezetében, hanem a határon túl is van vonzása.

– Ez a 23 hektáros fejlesztés azt jelenti, hogy a tovább erősödő gazdaság, amely most át fogja vészelni reményeink szerint nagyon hamar ezt a nehéz időszakot, újra lehetővé teszi, hogy Debrecen mellett más településeken is lehetőség legyen arra, hogy befektetők érkezzenek és a munkahelyek számát gyarapítsák – mutatott rá Tasó László.

Az üres területek értékesítése folyamatban van. Jelenleg hat telephelyet alakítottak ki, ide van csatlakozási pontja a közműveknek, de ez igény esetén tovább osztható.

Forrás: https://dehir.hu/hajdu-bihar/tobb-mint-huszhektaros-ipari-teruletet-fejlesztettek-letavertesen/2022/06/16/