Aktualitások

Hajdú-Bihari Termékdíj díjazottjai

2022 szeptember 26.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2021-ben fogadta el a Hajdú-Bihari Termékdíj adományozásának szempontrendszerét. A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HB1-2022-00001 azonosító számú „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kiírt pályázattal a megyei önkormányzatnak az a célja, hogy megvalósuljon a hagyományos, kézműves és tájjellegű termékeink és mezőgazdasági élelmiszereink magas minőségi színvonalának elismerése, a megyében előállított termékek népszerűsítése, ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, a piacra jutásának segítése, valamint a fogyasztók segítése a minőségtudatos, környezetbarát termék kiválasztásában. További cél a környezetbarát, tradicionális előállítási módok, a régi hagyományokra visszatekintő kézműves mesterségek, technikák megőrzése, továbbvitele, a társadalmi kohézió és a közösségi szellem erősítése.

A termékdíj elnyerésével lehetőség nyílik a nyertes termék csomagolásán és a termékkel kapcsolatos marketingtevékenység során a megyei önkormányzat által kiadott „Hajdú-Bihari Termékdíj logó” feltüntetésére, valamint a Termékdíj elnyerését igazoló oklevélnek a kihelyezésére az előállítás/értékesítés helyén.

A Hajdú-Bihari Termékdíj 2022. évi felhívására benyújtott 32 darab pályázatból a bíráló bizottság döntése alapján a következő pályázók és termékük részesültek Hajdú-Bihari Termékdíjban 2022. szeptember 23-án:

I. Mezőgazdasági (feldolgozott) termékkategóriában: 

A. Növényi eredetű terméktípusban: 

1. Paksi János – Kékszőlő lekvár, 

2. Szabó Katalin – Katica szörp – Csipkebogyó szörp,

3. Jade Gyógynövény-Bio Kft. – Vajákos Asszony Teái – Zsírbombázó teakeverék megnevezésű termékével;

B. Állati eredetű terméktípusban: 

1. Tóth János – Tóth Méhészet – Termelői mezei vadvirágméz (Vekeri-tó és környékének vadvirágai), 

2. Darassa Tej Kft. – Zöldfűszeres gomolya megnevezésű termékével;

C. Készételek, vizek, italok terméktípusban: 

1. Ulveczki Ferenc – Sárréti szilvás-túrós vajas rétes megnevezésű termékével;

II. Kézműves termékkategóriában: 

1. Barta József – Asztali szalag szövő,

2. Fazekas Ferenc – Nádudvari fekete kalapos korsó megnevezésű termékével (Fazekas Ferenc nevében lánya, Fazekas Márta vette át a díjat).

A díjazottaknak gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!