Aktualitások

A Kormány újabb intézkedésekkel segíti a hazai logisztikai szektort

2023 július 10.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslatára a Kormány elfogadta a logisztikai vállalkozások megerősítését szolgáló intézkedéscsomagot, valamint arról döntött, hogy a szaktárcák év végéig célzott intézkedéseket készítenek elő, különös figyelemmel a szakmai szervezetek által megfogalmazott kérésekre.

Fábián Gergely kiemelte, hogy a logisztikai szervezetekkel együtt kialakított javaslatcsomag a minimális szolgáltatási díjak bevezetésének lehetőségén keresztül segíti a tisztességes profitszerzést, valamint a modern, biztonságos és szálláslehetőséggel is kibővített parkolók létesítéséhez szükséges feltételek megteremtését, továbbá szigorodhatnak az ellenőrzések az engedély nélkül fuvarozó külföldiekkel szemben.

A javaslatok célja a fuvarozók jogainak hatékony védelme, így többek közt az e-fuvarlevél bevezetése, a fuvarozók egymás közötti elszámolás fizetési határidejének és a közúti fuvarozásba bevonható alvállalkozók számának maximálása, a digitálisan elérhető hatósági eljárások térnyerése, valamint a fuvarozók hazai belépését bonyolító kulcsfontosságú határátkelők áteresztőképességét befolyásoló határforgalmi gyakorlatok felülvizsgálata.

A Kormány szándéka, hogy megvédje a közúti fuvarozást, megerősítse a patrióta gazdaságpolitikát, a logisztikai szektor teljesítményét pedig GDP 5 százalékáról 10 százalékra növelje, hozzájárulva a gazdaság növekedéséhez, a családok és a munkahelyek megvédéshez.

Forrás: https://kormany.hu/hirek/fabian-gergely-a-kormany-ujabb-intezkedesekkel-segiti-a-hazai-logisztikai-szektort

Kép forrása: https://www.portfolio.hu/uzlet/20230707/a-logisztikai-szektort-segito-intezkedescsomagot-fogadott-el-a-kormany-626741