Aktualitások

BÉRTÁMOGATÁS

2024 január 15.

2023. december 1. napjától legfeljebb 6 havi 50%-os bértámogatás adható.

A programban nyújtható támogatás mértéke:

  • a támogatás hónapokban állapítható meg, a folyósítás időtartama legfeljebb 6 hónap lehet, továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem kerül előírásra,
  • ha   a    betölteni    kívánt    munkakör    nem    igényel    szakképesítést, akkor    a    munkabér (bruttó 266 800,- Ft) erejéig terjedhet,
  • legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakör betöltése esetén maximum a munkabér (bruttó 326 000,- Ft) lehet.

A támogatás csak 30 év feletti inaktív személyként bevonásra kerültek esetén folyósítható, akik az

alábbi célcsoporti feltételeknek a kérelem benyújtásakor megfelelnek és programba is vonhatóak:

  • Inaktívak: Azok a 30 év feletti személyek, akik a programba való bevonás előtt nem dolgoztak, illetve nem volt rendszeres jövedelmet biztosító munkájuk, és nem is kerestek munkát, vagy kerestek, de nem tudtak volna munkába állni. (Ide tartoznak a passzív munkanélküliek valamit a gazdaságilag nem aktívak, kivéve a nappali tagozatos tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkezők és az öregségi nyugdíjasok).

A támogatás hónapokban állapítható meg, a folyósítás időtartama legfeljebb 6 hónap lehet, úgy, hogy a munkaadónak vállalnia kell a munkavállaló munkaviszony keretében történő foglalkoztatását a támogatás folyósításának időtartama alatt. Továbbfoglalkoztatási kötelezettség nem kerül előírásra.

A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó munkabér 50%-a, de megállapításkori havi korlátja havonta legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér 150%-a mértékéig terjedhet teljes, napi 8 órás munkaidő esetében (részmunkaidő esetében a havi korlátot arányosítani szükséges).

A projektből nyújtható bértámogatás munkaerőpiaci programjának hirdetménye és annak dokumentumai feltöltésre kerültek a https://nfsz.munka.hu/cikk/3394 oldalra.