Hajdúböszörmény - 2017 Január 20.

Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési vállalkozói fórum

A Paktumirodai munkatársak szervezésével január hónapban Hajdú-Bihar Megyében a járásszékhely városokban foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési vállalkozói fórumok kerültek megrendezésre a KKV-k számára. A fórumnak 7 járásszékhely város biztosított helyszínt: Derecske; Balmazújváros; Berettyóújfalu; Hajdúböszörmény; Hajdúnánás; Püspökladány; Nyíradony.

A fórum célja az volt, hogy a vállalkozások tájékoztatást kapjanak az újonnan alakuló megyei Paktumiroda szerepéről; a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról. Emellett szó volt a Gazdaságfejlesztési- és Innovációs Operatív Program (GINOP) és a Vidékfejlesztési Program (VP) aktuális pályázati lehetőségeiről, valamint a közvetlen brüsszeli források felhasználhatóságáról.

A fent említett témák megismerésén kívül lehetőséget adódott arra, hogy a vállalkozások elmondhassák jelenlegi helyzetüket érintő problémáikat, észrevételeiket. Erre nem csak a fórum keretein belül volt lehetőségük, hanem a Paktumiroda megnyitásával tudták biztosítani azt, hogy a vállalkozások megfogalmazhassák véleményeiket és igényeiket annak érdekében, hogy mindenki számára megtalálják a neki megfelelő munkaerő-piaci szolgáltatások egyikét.