Püspökladány - 2018 Augusztus 23.

Sárréti Paktumiroda vállalkozói fórum


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/clients/client0/web2/web/wp-content/themes/hbm-paktum/functions.php on line 562

2018. augusztus 23-án Sárréti Paktumiroda vállalkozói fórumot szervezett Püspökladányban, augusztus 28-án pedig Hajdúszoboszlón. A fórumon megjelent vállalkozások képviselői tájékoztatást kaptak a Sárréti Paktumiroda munkatársaitól, Kovács Lajostól és Varga Vivientől, az újonnan megalakult helyi Paktumiroda szerepéről; a pályázat keretein belül nyújtandó bér- és járulék, valamint a foglalkoztatást elősegítő képzésben történő támogatásról.

Püspökladányban Dr. Pusztai Gyula, a Püspökladányi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője beszélt a vállalkozók számára elérhető aktuális támogatási lehetőségekről. Hajdúszoboszlón Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár úr tájékoztatott a foglalkoztatáspolitika lehetőségeiről Magyarországon, valamint Tapolcai Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője tartott előadást a munkavállalási attitűdökről Hajdú-Bihar megyében.

Emellett mindkét fórumon képviseltette magát a Széchenyi Programiroda munkatársa, aki ismertette a vállalkozók számára aktuális pályázatokat; a Hajdú-Bihar Megyei Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány előadója bemutatta a vállalkozások indítását és növekedését támogató termékeiket; valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanácsadója előadásából a vállalkozók megtudhatták, hogy az Iparkamara milyen szerepet tölt be a szakképzésben.