Aktualitások

Átnyújtották az idei Hajdú-Bihari Termékdíjakat

2024 május 27.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2021-ben fogadta el a Hajdú-Bihari Termékdíj adományozásának szempontrendszerét. A TOP_PLUSZ-3.1.1-21-HB1-2022-00001 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében kiírt pályázattal a vármegyei önkormányzatnak az a célja, hogy megvalósuljon a hagyományos, kézműves és tájjellegű termékei, élelmiszerei magas minőségi színvonalának elismerése, a vármegyében előállított termékek népszerűsítése, ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, a piacra jutásának segítése, valamint a fogyasztók segítése a minőségtudatos, környezetbarát termék kiválasztásában. További cél a környezetbarát, tradicionális előállítási módok, a régi hagyományokra visszatekintő kézműves mesterségek, technikák megőrzése, továbbvitele, a társadalmi kohézió és a közösségi szellem erősítése.

A termékdíj elnyerésével lehetőség nyílik a nyertes termék csomagolásán és a termékkel kapcsolatos marketingtevékenység során a vármegyei önkormányzat által kiadott „Hajdú-Bihari Termékdíj logó” feltüntetésére, valamint a Termékdíj elnyerését igazoló oklevélnek a kihelyezésére az előállítás/értékesítés helyén.

A Hajdú-Bihari Termékdíj 2024. évi felhívására benyújtott 42 darab pályázatból a bírálóbizottság döntése alapján a következő pályázók és termékük részesültek Hajdú-Bihari Termékdíjban 2024. május 24-én:

Mezőgazdasági termékkategóriában:

Növényi eredetű terméktípusban:

  1. Ari Sándor – Házi csípős gulyáskrém
  2. Bogár Márk – Erős narancsos chili szósz
  3. Heit Lóránd Levente – Öregapó zöldségkrém tormával és mustárral
  4. Örvendi László – Gazduram Kistermelői szilvalekvár
  5. Paksi János – Birsalmalekvár

Állati eredetű terméktípusban:

  1. Gyugos Zoltánné – Parenyica sajt
  2. Hegyesi Péter – Termelői akácméz
  3. Tóth János – Termelői erdei vadvirágméz

Készételek, vizek, italok terméktípusban:

  1. Kiss Sándor – Puszta Gyöngye szikvíz
  2. Láposi Istvánné – 7 gyógynövényes szirup (nem tudott jelen lenni az ünnepségen, a díjat később veszi át)
  3. Takács István – Bárándi házi jellegű, 5 kg-os kovászos kenyér

Kézműves termékkategóriában:

  1. Balogh Sándorné – Fonott sámli
  2. Dobosné Hajdu Anikó (Öltögetők Klubja, Hajdúsámson) – Úrasztali terítő
  3. Szekeres Szilvia – Kerámia boros készlet

A díjazottaknak gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

https://hbmo.hu/portal/2024/05/osszeult-a-varmegyei-kozgyules/