Aktualitások

Nagy sikerrel zárult a Megyei Paktum projekt

2024 május 27.

A Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés megnevezésű, TOP-5.1.1-15-HB1-2016-00001 azonosító számú projekt 2016. szeptember 1. és 2023. október 31. között valósult meg a Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal és a Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében. A program célja a vármegye foglalkoztatási színvonalának emelése, a foglalkoztatottak létszámának növelése, valamint a résztvevők munkaerőpiaci (re)intergrációja érdekében különböző, személyre szabott támogatások és szolgáltatások nyújtása volt.

A vármegyei paktum eredményeként: 2 253 fő került bevonásra, közülük 1 050 fő legfeljebb 8+4 havi 100%-os bérköltség támogatásban, 895 fő legfeljebb 90 napos 100%-os bérköltség támogatásban részesült, továbbá a résztvevők munkaerőpiaci szolgáltatásban, képzésben, vállalkozóvá válási támogatásban és lakhatási támogatásban részesültek a projekt keretében.

A projekt megvalósítása során, a vállalkozói kapcsolattartás feladataiban, a partnerségi fórumok, rendezvények szervezésében, a vármegyei befektetés-ösztönzéshez kapcsolódó feladatok elvégzésében működtek együtt a projekt megvalósítói, valamint a vármegye négy városában állásbörze is megrendezésre került.

A helyi termékhez kapcsolódó tevékenységek keretében helyi termelőket, helyi termékeket bemutató, mindenki számára elérhető adatbázissal strukturált honlap ( https://hajdubiharitermek.hu/ ) került kialakításra, elősegítve ezzel a helyi termékek iránti kereslet növekedését. Összeállításra került a Hajdú-Bihari Termékdíj adományozás szempontrendszere és 2023. évben meghirdetésre is került a Termékdíj pályázat, mely során a helyi termelőknek mezőgazdasági és kézműves kategóriában volt lehetőségük pályázatot benyújtani.